Et bad skal helst være en afslappende, rar og behagelig oplevelse. Desværre er det ikke sandheden for mange mennesker. Er man gangbesværet, udfordret på balancen, handicappet eller ældre kan badet faktisk være en anledning til både frygt, usikkerhed og stort besvær.

Ofte er det ikke kun den der har nedsat funktion som bekymrer sig om badet, men også den nærmeste familie, samlever, børn osv. der frygter fald og brækkede lemmer under badet.

Heldigvis er det et problem som kan have en relativ nem og billig løsning, nemlig en badestol.

Her får du 5 gode grunde til at investere i en badestol.

Øget sikkerhed i badet

Den største grund til hvorfor de fleste anskaffer sig en badestol er nok sikkerhed. Badestole minimerer for mange risikoen for fald og andre skader i løbet af badet.

Badestolen kan som sagt både berolige den der tager badet, men også pårørende der bekymrer sig om personen er i stand til at tage bad på egen hånd.

Øget selvstændighed

Det kan både være tabubelagt samt føles som et personligt nederlag, når man pludselig står i en situation, hvor man skal have hjælp til opgaver man sagtens kunne klare selv før i tiden.

Især hygiejnesituationer kan være svære, både for personen der modtager hjælp, men også for hjælperen hvis det er et familiemedlem. Badestole er et simpelt redskab som kan være med til at give selvstændigheden tilbage til en person, og lade ham eller hende, klare sit eget bad.

Forbedring af hygiejne

Hvis badet førhen har været forbundet med frygt eller ubehag, så kan en badestol også være med til en højere hygiejnestandard.

Nu hvor man ikke skal bekymre sig om at falde i badet, koncentrere sig og anstrenge sig, så er det nemmere at give sig god tid til at gennemføre et bad hvor hele kroppen bliver vasket.

Hygiejne er ikke kun vigtig for det mentale helbred, men også for det psykiske, mange infektionssygdomme opstår pga. dårlig hygiejne. Hvis en badestol kan være med til at forhindre dette, så er der ingen grund til ikke at benytte en.

Find den perfekte badestol

Vi er alle sammen forskellige, ligesom vores behov er forskellige og vores bolig.
Derfor findes der badestole i mange designs, størrelser og med forskellige funktioner. Du kan altså nemt finde en badestol der f.eks. passer ind i en lille brusekabine, en stol der kan monteres i badekarret, på væggen, eller sågar en badestol med hjul hvis der er behov for det.

En badestol er ikke dyr, så der er ingen grund til at gå på kompromis med kvalitet og funktion.

Køb selv dine hjælpemidler

Der kan desværre være rigtig lang ventetid på at få bevilliget selv simple hjælpemidler som krykker, badestole, rollatorer osv.

Det kan hurtigt gå ud over livskvaliteten når man oplever at skulle kæmpe for at få den hjælp man har brug for. Derfor er der også flere og flere der selv vælger at købe deres hjælpemidler. Det kan f.eks. være på nettet, eller i fysiske butikker der sælger hjælpemidler.

I nogle tilfælde kan det også bedre betale sig at leje, frem for at købe, hvis det f.eks. kun drejer sig om en kort periode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *